Journalister spelade in reportage – fick fly för livet

Ett reportageteam fick fly för sina liv när de rapporterade utanför en domstol i Puerto Rico.
Några meter från platsen där reportern och hans kameraman stod och spelade in ett tv-inslag skedde ett dubbelmord.

Dramat utspelade sig tidigare i veckan när journalisten Orlando Rivera Martinez och hans kameraman befann sig utanför domstolen i Caguas i Puerto Rico. Plötsligt hörde de skott avlossas, och Martinez kunde se hur två personer blev skjutna bara några meter från honom, enligt NBC Miami. Ett syskonpar dödades i attacken. Gärningsmannen var deras granne, som de hade haft en långvarig konflikt med. Episoden fångades på video.

I Chicago, Illinois, hamnade i måndags ett annat reportageteam i en farlig situation när de skulle spela in ett tv-inslag om en våg av personrån i staden. Mitt under inspelningen blev journalisterna rånade på såväl kamera som personliga tillhörigheter av tre maskerade män som viftade med skjutvapen, skriver The Guardian.

Tidigare i augusti blev en annan tv-fotograf i Chicago rånad när han förberedde sig för att bevaka en presskonferens. De båda händelserna har fått tv-fotografernas fackförbund att reagera. Man har nu fått besked att några av tv-stationerna framöver kommer att skicka säkerhetsvakter med vissa reportageteam.

Skottlossningen började under tv-inspelningen