Jimmy Fallon ber om ursäkt efter avslöjande om “toxisk kultur”

Jimmy Fallon bad på torsdagskvällen om ursäkt till sina medarbetare i ett internt samtal, rapporterar CNN i nyhetsbrevet Reliable sources.

– Jag är ledsen om jag skämt ut er, jag menade aldrig att skapa den typen av atmosfär på showen. Jag tänker då och då att jag jobbar med de bästa av de bästa, ni är toppskiktet, ska talkshowvärden ha sagt, enligt CNN.

Ursäkten kom efter en avslöjande artikel i tidningen Rolling Stone, där reportern Krystie Lee Yandoli tecknar en bild av en toxisk kultur på Fallons “The Tonight Show”, som sänds på amerikanska tv-kanalen NBC.

Anställda ska ha utsatts för dålig behandling av Fallon, som påstås ha skällt mot dem när han varit på dåligt humör. I artikeln talas det om “bra Jimmy-dagar” och “dåliga Jimmy-dagar”. Han har vid tillfällen verkat vara berusad på jobbet, enligt en anställd på showen.

Enligt två nuvarande och 14 tidigare anställda har “The Tonight Show” varit en toxisk arbetsplats i åratal. Det har gått långt utöver vad som anses “normalt” inom tv-världen, där det ofta kan vara ett högt tryck, skriver Rolling Stone.