Disney Plus blir dyrare – och billigare

Disney Plus höjer månadsavgiften – och sänker den samtidigt.
Sänkningen kommer sig av att man introducerar en ny variant med reklam, samtidigt som det nuvarande abonnemanget går upp i pris.

Det befintliga abonnemanget med stöd för fyra samtidiga strömmar, 4K UHD och Dolby Atmos ökar från 89 till 119 kronor kronor i månaden. Detta abonnemang får namnet “Premium”.

På 89 kronorsnivån introduceras ett nytt abonnemang, “Standard”, som tillåter två samtidiga strömmar, HD-upplösning och 5.1 stereoljud.

För den som vill spara pengar inför Disney, precis som Netflix, även ett delvis reklamfinansierat alternativ. För 59 kronor i månaden får man abonnemanget “Standard med reklam”. Detta har samma möjligheter som det dyrare “Standard”, men med skillnaden att tittarna här kommer att bli avbrutna av reklam.

De nya abonnemangen introduceras i Sverige, och flera andra europeiska länder, den 1 november.

“Efter en framgångsrik lansering av nya abonnemangsformer på den amerikanska marknaden kommer alternativen till Sverige i november. Den nya planen ger abonnenter ökad flexibilitet och större möjlighet att välja ett abonnemang som passar just dem”, skriver Disney i ett pressmeddelande.

Befintliga Disney Plus-kunder som inte väljer att byta abonnemangsform kommer att betala det nya priset vid nästa betalningstillfälle från och med, eller efter, den 6 december, meddelar Disney.