Var är du? Google vet

Google ser vart du är på väg – även om du sagt till att du inte vill bli sedd.

Enligt en rapport från AP sparar Google din platshistorik, även när du stängt av den funktionen. Detta sker på både iPhone och Android-mobiler.

För att helt stoppa Google från att spara uppgifter om var du befinner dig måste du stänga av ytterligare en inställning – “Web and App Activity”, något som är aktiverat som standard. Denna funktion sparar, utöver plats, annan information om dig och hur du använder Googles appar och sajter.

Stäng av allt

För att radera allt Google redan samlat in till din “geografiska tidslinje” måste du radera varje plats för hand – såvida du inte vill radera all din sparade aktivitet.

I ditt Google-konto, på myactivity.google.com, kan du hitta vad som finns sparat om dig. Beroende på vilka tjänster du använt kan det finns många flikar du måste leta under för att hitta både platsinformation och andra personliga uppgifter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.