Storspelare inom NFT går samman

Candy Digital och Palm NFT Studio går samman. Produktionsbolagen ligger bakom upplevelser inom web3 för varumärken som Netflix, MLB, NASCAR och Warner Bros Discovery.

Sammanslagningen förenar två ledande skapare av officiellt licensierade digitala samlarobjekt som åtnjuts av miljontals fans inom sport, underhållning, konst och kultur, skriver företagen i ett pressmeddelande.

Det kombinerade företaget, som verkar under namnet Candy Digital, kommer att påskynda utvecklingen och implementeringen av digitala upplevelser för några av världens ledande varumärken, bland dem Major League Baseball (MLB), NASCAR, WWE, Netflix och Warner Bros Discovery.

Candy Digitals vd Scott Lawin kommer att leda det sammanslagna företaget. Palm NFT Studios grundare och vd Daniel Heyman kommer även han att ha en chefsposition på Candy Digital.

Candy Digital är den ledande NFT-plattformen på PALM-nätverket, en sidokedja till Ethereum, byggd för att fungera som grund för ett nytt skalbart och hållbart ekosystem för digitala samlarobjekt.