Apple: Ingen sex, tack!

Apple kommer någon gång under nästa år att lansera en streamingplattform med egna, nyproducerade TV-serier. Företaget har minst 12 olika produktioner på gång. Men innehållet kommer att bli mycket mer rumsrent än hos konkurrenterna, åtminstone om man får tro Wall Street Journal (WSJ).

Enligt en artikel i WSJ är det osannolikt att Apple kommer att producera TV-serier som innehåller omotiverat sex, våld, svordomar eller har lite mer vågade manus.

Apple vill undvika att förknippa sitt namn med något som skulle kunna fläcka varumärkets image, skriver Macrumors som citerar WSJ.

Apple har gjort klart för Hollywood att man vill ha kvalitetsinnehåll med bred appeal och kända namn i rollistorna. Tvärtemot andra streamingplattformar som Netflix och HBO, som gjort sig kända för att ta ut svängarna lite mer med produktioner som “Game of thrones” och “House of cards”, tycker Apple att man har mer att förlora om tittare skulle ta anstöt av deras produktioner.

“För Netflix är den enda risken att människor inte prenumererar [på deras tjänst]. När det gäller Apple kan folk säga ‘Jag ska straffa dem genom att inte köpa deras telefon eller dator’”, säger Preston Beckman, tidigare programchef på Fox och NBC, till WSJ.