Fox News-stjärna gör högervänlig julfilm: “Något helt annorlunda”

Fox News-programledaren Sean Hannity har producerat och spelar i julfilmen “Jingle Smells”.
Filmen får premiär på streamingplattformen Rumble senare i november.

Filmens handling är tydligt nischad till de amerikaner som konsumerar Fox News och andra högervänliga medier.

Krigsveteranen Nick tvingas ta ett jobb på sin pappas renhållningsfirma. Firman har fått ett “hemligt uppdrag”: förstöra leksaker till julafton. Leksakerna har nämligen säljstoppats efter att skådespelaren de baseras på har blivit “cancelled” för sina patriotiska åsikter. Men istället för att förstöra leksakerna bestämmer sig Nick för att försöka rädda julen…

– Vi skiljer oss från mainstream-Hollywood och gör något helt annorlunda. “Jingle Smells” [saknar] alla galna agendor som presenteras av de andra underhållningsplattformarna, säger Sean Hannity i ett pressmeddelande.

Rumble har gjort sig känd för att erbjuda högerextrema en videoplattform, ofta efter att de blivit utslängda från Youtube och liknande tjänster. Influeraren Andrew Tate, som åtalats för bland annat våldtäkt och människohandel, flyttade dit efter att ha blivit avstängd från de flesta andra plattformar för hatretorik och skadligt beteende. Rumble sköter även molntjänsten för Donald Trumps sociala plattform “Truth Social”. Företaget räknas till “alt-tech”-sfären, där även plattformar som BitChute och Telegram anses höra hemma.

“Jingle Smells” är Rumbles första långfilm och får premiär 23 november.