SkyShowtime blir värd för “Rising Star Award” på Stockholms filmfestival

SkyShowtime blir värd för “Rising Star Award”, priset som ska sätta morgondagens stjärnor inom film och tv i strålkastarljuset. Samtidigt blir man officiell streamingpartner för filmfestivalen.

– Det är verkligen en glädje för oss att samarbeta med en av de ledande filmfestivalerna i Europa. Vi delar båda passionen för att föra unika berättelser och nya röster till en stor publik. Stockholms Internationella Filmfestival är den perfekta matchningen för SkyShowtime, säger Henriette Skov, Regional General Manager och språkrör för SkyShowtime i Nordeuropa i ett pressmeddelande.

SkyShowtime kommer att vara medvärd för Stockholms internationella filmfestivals Industry Days samt ha sina egna specialvisningar.
– Vi är extremt stolta över att ha SkyShowtime som värd för “SkyShowtime Rising Star Awar”, ett otroligt viktigt och fint pris där vi tillsammans får chansen att lyfta nästa unga stjärna på skådespelarhimlen”, säger Magnus Larsson, marknadschef på Stockholms filmfestival i pressmeddelandet.

Grundades 2008

“Rising Star Award” grundades 2008. Målet är att belysa unga skådespelare som “presterat enastående” inom film och tv under året och som har potentialen att bli morgondagens stora stjärna.

Syftet med priset är att tidigt lyfta fram svenska aktörer i sina karriärer och bjuda in dem till Stockholms filmfestival där de får en chans att knyta kontakter inom filmbranschen. Vinnaren får även en resa till filmfestivalen i Cannes följande år där hen kan träffa internationell bransch och delta på Röda mattan-visningar.

Bland tidigare prisvinnare och nominerade hittar man bland andra Alicia Vikander, Joel Kinnaman, Rebecca Ferguson, Alba August, Edvin Ryding, Lancelot Ncube och allra senast den hyllade skådespelaren Sara Shirpey.
– Känner mig så ärad att ha fått denna utmärkelse och det är såklart ett otroligt erkännande att bli uppmärksammad för det arbete jag gjort hittills. Ser det som en enormt fin uppmuntran att fortsätta jobba på, säger Sara Shirpey i pressmeddelandet från Stockholms filmfestival.

Årets vinnare av ”SkyShowtime Rising Star Award” presenteras under Stockholm filmfestivals prisutdelning.