#resor

Uppror mot kroppsskanning

 

Piloter: “Vi är inte fienden”

Så här kan bilden från en kroppsskanner se ut. Bild från video.

Piloter, resenärer och föräldrar rasar mot de nya kroppsskannrar som installeras på flygplatser runt om i USA. Skanningen inkräktar för mycket på privatlivet, argumenterar man. Även i Europa har denna metod för att upptäcka terrorister börjat användas.

Astronomiska uret i Prag får liv. Bild från video

Astronomiska uret får liv

Det ”Astronomiska uret” är en av Prags stora turistattraktioner. I år fyller det 600 år, något som firades med en alldeles extraordinär ljusprojektion mot urets vägg.

Kommentera här!

Läs mer hos
 
Foto: Mark Greenberg/Virgin Galatic

Richard Bransons rymdreseprojekt ”Virgin Galactic” tog ett steg närmare sin premiär igår. Då gjorde man nämligen den första bemannade färden med VSS Enterprise, rymdfärjan som ska ta sex passagerare och två besättningsmedlemmar 21 000 meter upp i rymden.

Den första bemannade färden flögs av Pete Siebold och Mike Alsbury. Rymdfarkosten lyftes upp till 13 000 meter av sitt moderskepp VMS Eve. Där släpptes den loss, för att på egen hand glida tillbaka till landningsbanan i Mojave-öknen i USA.

”VSS Enterprise var ett rent nöje att flyga”, konstaterade Pete Siebold efter landningen.

Företagets två första rymdskepp är döpta till Enterprise och Voyager, som en hyllning till science fiction-serien ”Star Trek”.

När de riktiga, kommersiella, turerna börjar om ett par år kommer rymdfärjan att starta en raketmotor när den släpps från moderskeppet. Detta kommer att ta VSS Enterprise ut i rymden, och låta passagerarna uppleva viktlöshet under några få minuter. Cirka 1,3 miljoner kronor styck kostar rymdbiljetterna som 370 personer redan har bokat sig för. Förutom flygningar från Mojave-öknen planeras även turer från Kiruna i Sverige, Storbritannien och Australien.

Richard Branson själv beskådade provturen från marken. Var han måhända inte alltför säker på sin egen rymdfarkost?

Se filmen från testflygningen nedan.

 
The Raw Apple
Tips och tricks för tangentbordet. Foto: Media.nu

Trött på badbollen? Här är hjälpen

Publicerad 2010-12-14 00:58
Snart blir din Iphone en Amiga. Bild från video.

Snart blir din Iphone en Amiga

Publicerad 2010-12-09 18:59
Djay för Ipad. Bild från video

Ipad klarar skivan

Publicerad 2010-12-02 21:02
Ipad - nu i Sverige. Foto: Apple Inc

Gammal Ipad till Sverige

Publicerad 2010-11-29 12:04
 
Film.nu