#eric schmidt

Eric Schmidt, vd Google. Foto: World Economic Forum/flickr

Googles vd har lösningen för dig som inte gillar att bli fotad av företagets ”Street view”-bilar.

När Googles vd Eric Schmidt intervjuades i CNN:s talkshow ”Parker Spitzer” häromdagen fick han många frågor om hur företaget hanterar alla privata uppgifter man kommer över när människor använder Google. Han fick även en fråga om ”Street view”, tjänsten som (bland annat) fotograferar människors bostäder.

”Vi kör exakt en gång. Så du kan bara flytta, eller hur?”, blev hans svar.

Problemet är bara att om du flyttar kommer Google antagligen att ha fotat ditt nya hus också. Åtminstone kommer man att göra det inom en snar framtid, målet är ju att inkludera minsta lilla traktorväg världen runt i ”Street view”.

CNN valde av någon anledning att klippa bort Schmidts uttalande från programmet, och tog även bort det från webben efter tv-sändningen. [Via Msnbc, All Things D]

Googles bilar kör sig själva. Illustration: Media.nu

Google har en flotta med sju bilar som kör sig själva, på vanliga gator, med hjälp av företagets egen karttjänst Google maps. Bilarna har redan hunnit färdats över 22 000 mil.

happy

Googles vd Eric Schmidt sa nyligen att ”Din bil borde köra sig själv, det vore helt enkelt det naturliga. Det är en bugg att bilar blev uppfunna före datorer”.

Det verkar som om Schmidt menade allvar med sitt uttalande. Google avslöjade nämligen idag, på deras blogg, att man har en flotta av bilar som styr sig själva, utan att en människa behöver göra ett dugg. Bilarna testar man på vanliga vägar, runt om i Kalifornien. Hittills har det gått bra – bilarna har rullat sammanlagt 22 500 mil med bara en enda incident, och den orsakades av en vanlig bilist som körde in i baken på Googles bil.

Bilarna är alltid bemannade med en förare som kan ta över kontrollen om något skulle gå på tok med datorstyrningen. Med på provturerna finns även en ingenjör som kontrollerar att tekniken fungerar som den ska. Av de 22 500 milen har bilarna färdats 160 mil utan någon som helst mänsklig inblandning.

Rullat över Golden Gate-bron

Googles har sex Toyota Prius och en Audi TT i projektet. Bilarna har bland annat rullat från företagets campus i Mountain View till deras kontor i Santa Monica, och även kört över Golden Gate-bron.

Bilarna använder videokameror, radarsensorer och laser för att ha koll på omgivningen. Självklart använder man Google maps för att hitta rätt. Men den riktiga hjärnan bakom är Googles enorma datacenter som kan hantera all information som tas emot av bilarna.

Enligt Google, som hänvisar till världshälsoorganisationen WHO, dödas 1,2 miljoner människor i trafiken varje år. Företaget tror att man kan få ner den siffran till hälften med hjälp av sin teknik. Även miljö och tid kan sparas genom att trafiken kommer att flyta mer effektivt om alla bilar styrs av datorer.

Framtiden är dock inte här idag. Massproducerade bilar med denna teknik ligger flera år bort, enligt New York Times. [Via Tech Crunch]

Uppdatering: Nu finns det video från olika källor om Googles robotbilar.

Eric Schmidt på konferensen ”Techcrunch Disrupt” i San Francisco. Foto: Techcrunch/flickr

Googles vd, Eric Schmidt, tycker att det är löjligt att människor kör bilar. Istället borde det sitta en dator bakom ratten.

Schmidt talade på en teknikkonferens i San Francisco på tisdagen. Framtidens melodi, enligt Google-vd:n, är att få datorer att göra saker som vi människor inte är så bra på.

”Din bil borde köra sig själv, det vore helt enkelt det naturliga. Det är en bugg att bilar blev uppfunna före datorer”, menade Eric Schmidt. [Via Techcrunch]

 
The Raw Apple
Tips och tricks för tangentbordet. Foto: Media.nu

Trött på badbollen? Här är hjälpen

Publicerad 2010-12-14 00:58
Snart blir din Iphone en Amiga. Bild från video.

Snart blir din Iphone en Amiga

Publicerad 2010-12-09 18:59
Djay för Ipad. Bild från video

Ipad klarar skivan

Publicerad 2010-12-02 21:02
Ipad - nu i Sverige. Foto: Apple Inc

Gammal Ipad till Sverige

Publicerad 2010-11-29 12:04
 
Film.nu