#berlin

Knut blir attackerad av isbjörnshonan Katjuscha. Bild från Youtube-video.

Berlins fluffiga favorit, isbjörnen Knut är illa ute. Han mobbas av tre äldre isbjörnshonor, som han delar boplats med på Zoo Berlin.

En video på Youtube visar hur en av isbjörnshonorna går till attack mot Knut och biter honom i nacken, så att han förlorar balansen och ramlar i vattnet med ryggen före.

Tyska tidningar drar på med krigsrubriker ”Tjej-Terror: Bitattack mot Knut”, men Youtube-användaren Fruehlingsstern som har lagt ut filmen på nätet menar att det hela inte var så allvarligt:

”Knut ‘vrålade’ åt isbjörnshonan Katjuscha, som då nöp honom i nacken, varpå han plumsade i vattnet. För mig var det fascinerande och positiva i situationen att Knut på en gång kom upp ur vattnet och inte flydde.”

Fruehlingsstern har fler bilder på Knut på sin blogg.

Bild från Youtube. Se videon hos Svågerpolitik (länk nedan).

Nakna, endast iförda gympadojor och djurmasker, stormade en grupp ungdomar en bostadsvisning i Berlin – och dansade i vardagsrummet.

Kontroversiell utställning i Berlin

 

Hitler-souvenirer på Tyska historiska museet

På fredag öppnar utställningen på Historiska museet i Berlin. Montage: Media.nu (foto historiska museet: Sir James/Wikipedia)

Historiska museet i Berlin ger sig i kast med 1900-talets grövsta brottsling. För första gången sedan andra världskriget öppnar en utställning om Adolf Hitler i Tyskland. Återstår att se om man kan förklara för besökarna hur en så stor majoritet av dåtidens tyska befolkning kunde stötta Hitlers brott.

En holländsk valaffisch med Geert Wilders från sommaren 2010. Foto: Joost J. Bakker IJmuiden/flickr

Geert Wilders, Nederländernas infamöse islamkritier, talade inför 540 personer i Berlin idag. På måndag ställs han inför rätta i hemlandet för sina islamfientliga uttalanden. Wilders har bland annat jämställt Koranen med ”Mein kampf”.

 

Västerpartiet i Stockholm vill ta bort spärrarna i tunnelbanan, och istället låta resenärerna själva ansvara för att ha ett giltigt färdbevis. Systemet används redan med framgång i bland annat Berlin och flera andra europeiska storstäder.

Partiet presenterade förslaget vid en pressträff idag, rapporterar Dagens Nyheter. Vänstern vill omedelbart stoppa de nya spärrarna, med höga glasdörrar som nu installeras på stationerna i Stockholms tunnelbana. Därefter vill man successivt öppna spärrarna på alla stationer. Första steget blir att öppna stationerna vid Slussen, Fridhemsplan och Gullmarsplan under rusningstid.

I den tyska huvudstaden Berlin är systemet en framgång. Man köper sin biljett – eller periodkort – i de automater som finns på alla stationer och ombord på bussar och spårvagnar. Sedan förvarar man biljetten eller kortet i sin plånbok och behöver inte ta fram det när man byter mellan till exempel tunnelbana och pendeltåg. Helt utan kontroll är dock inte Berlins tunnelbana. Civila kontrollanter reser frekvent på de olika linjerna och gör stickprov för att se att alla har en giltig biljett. Om någon ertappas utan får denne betala en kontrollavgift.

”Slussen, där 134.000 resenärer passerar varje dag, är ett exempel på en station där bytet mellan lokaltåg, tunnelbana och buss är onödigt krångligt. Det är slöseri med människors tid att visera dem flera gånger”, säger oppositionsborgarrådet Ann-Margarethe Livh i ett pressmeddelande.

När spärrarna tas bort ska de gamla biljettkurarna göras om till informationsdiskar och man ska kunna köpa biljetter ombord på tåget, eller på perrongen.

 
The Raw Apple
Tips och tricks för tangentbordet. Foto: Media.nu

Trött på badbollen? Här är hjälpen

Publicerad 2010-12-14 00:58
Snart blir din Iphone en Amiga. Bild från video.

Snart blir din Iphone en Amiga

Publicerad 2010-12-09 18:59
Djay för Ipad. Bild från video

Ipad klarar skivan

Publicerad 2010-12-02 21:02
Ipad - nu i Sverige. Foto: Apple Inc

Gammal Ipad till Sverige

Publicerad 2010-11-29 12:04
 
Film.nu