Texter av Film.nu

Allt om Stockholms Filmfestival. Rhys Ifans i Mr. Nice, en av filmerna på festivalen. Foto: Stockholm Filmfestival

Allt om Filmfestivalen

Stockholms Filmfestival pågår för fullt. Film.nu ger dig recensioner av de mest intressanta festivalfilmerna och löpande blogginlägg under hela festivalen.

Kommentera här!

Läs mer hos
 
 

Det har ryktats i månader, men nu har filmbolaget New Line Cinema bekräftat att Martin Freeman kommer att spela Bilbo Baggins i Peter Jacksons två filmer baserade på J.R.R. Tolkiens ”Bilbo – En hobbits äventyr”.

Martin Freeman är framförallt känd för sina roller i den brittiska originalversionen av ”The Office” och ”Liftarens guide till galaxen”.

Filmbolaget passade också på att avslöja några av de andra ledande rollerna.

Richard Armitage (känd från brittiska tv-serien ”MI-5”) kommer att spela Thorin Oakenshield, dvärgarnas ledare. Aidan Turner gestaltar Kili, och Rob Kazinsky (”Eastenders”) spelar Fili. Graham McTavish (”24”) blir Dwalin, John Callen spelar Oin, Stephen Hunter får vi se i rollen som Bombur, Mark Hadlow som Dori och Peter Hambleton som Gloin. [Via The Hollywood Reporter]

Han har fler än 500 miljoner användare i sitt sociala nätverk men inte en enda vän. “The social network” är finlirad svärta som underhåller i höstmörkret.

 

Tidningen Entertainment Weekly bjuder på återföreningar av skådespelarna från klassiska filmer som ”Sagan om ringen” och ”Tillbaka till framtiden” i sitt senaste nummer. Här kan du se hur det gick.

Sagan om ringen
Tillbaka till framtiden
Pretty in pink

Entertainment Weekly har även återförenat stjärnorna från några klassiska TV-serier. Se mer på TVPimp.

Mer om återföreningarna hittar du på EW.com

 

Nu svarar Kazakhstan på ”Borat” med en egen film. Borats bror ska visa Kazakhstan från sin bästa sida, för att bättra på landets rykte.

Det var fyra år sedan Sacha Baron Cohens film hade premiär, men först nu kommer Kazakhstans svar. ”My brother, Borat” ska återupprätta det dåliga rykte den amerikanska filmen gav landet.

”Vårt mål är att visa det riktiga Kazakhstan”, säger regissören Erkin Rakishev

Således har man vänt på steken och låter en amerikansk journalist besöka Kazakhstan. Journalisten tas på en rundvisning i landet av Borats bror Bilo.

Kan bli fler filmer

Regissören är inte oroad för att filmbolaget bakom ”Borat” ska stämma honom. Snarare hoppas han på det, för att på så sätt vinna publicitet för sin egen film.

”Hollywood, Twentieth Century Fox och Borat – jag kommer att äta dem levande”, dundrar regissören och utfärdar en varning:

”Det kan bli ännu fler filmer om Borat. Han har en stor, galen familj.” [Via Gawker.TV]

 
The Raw Apple
Tips och tricks för tangentbordet. Foto: Media.nu

Trött på badbollen? Här är hjälpen

Publicerad 2010-12-14 00:58
Snart blir din Iphone en Amiga. Bild från video.

Snart blir din Iphone en Amiga

Publicerad 2010-12-09 18:59
Djay för Ipad. Bild från video

Ipad klarar skivan

Publicerad 2010-12-02 21:02
Ipad - nu i Sverige. Foto: Apple Inc

Gammal Ipad till Sverige

Publicerad 2010-11-29 12:04
 
Film.nu