En av de tre ingredienserna i den cocktail som utgör den dödliga injektion som USA:s dödsdömda fångar ges är slut. Den förväntas inte finnas i tillräckliga mängder förrän i början av nästa år. Sålunda skjuter man upp avrättningarna till dess.

När giftet tar slut är det inget att göra, dödsstraffen måste skjutas upp. USA är torrlagt på sodium thiopental, så när som på en dos. Den är reserverad för Gregory Wilson, han kommer att få den sista skvätt staten Kentucky har i lager under september.

Dödsdömda fångar injiceras intravenöst med tre olika droger när de har spänts fast på dödsbädden. Först sövs de ner med nämnda sodium thiopental, därefter används pancuronium bromide för att förlama musklerna och stoppa andningen. Slutligen stoppar potassium chloride deras hjärta.

Stöder inte användningen

Företaget Hospira är det enda läkemedelsföretag som producerar den bedövande drogen sodium thiopental, som nu är slut. Företaget betonar att drogen är ett bedövningsmedel, och att man inte stöder användningen vid avrättningar. Något som fängelsedirektörer struntar i, och använder den flitigt för detta ändamål. Man ger en väldigt hög dos, som snabbt sätter den dödsdömde i en djup koma.

Normalt sett brukar hela avrättningsproceduren ta runt tio minuter när man använder en kombination av de tre drogerna. Ofta kan det dock ta flera gånger den tiden innan den dömde kan förklaras död.

Hospira bedömer att man kan ha sodium thiopental på marknaden igen i början av 2011. Då kan avrättningarna åter tas upp i USA. [Via Yahoo News]

Kommentarer avstängda.

 
 
The Raw Apple
Tips och tricks för tangentbordet. Foto: Media.nu

Trött på badbollen? Här är hjälpen

Publicerad 2010-12-14 00:58
Snart blir din Iphone en Amiga. Bild från video.

Snart blir din Iphone en Amiga

Publicerad 2010-12-09 18:59
Djay för Ipad. Bild från video

Ipad klarar skivan

Publicerad 2010-12-02 21:02
Ipad - nu i Sverige. Foto: Apple Inc

Gammal Ipad till Sverige

Publicerad 2010-11-29 12:04
 
Film.nu